
Våre behandlingstilbud
Vi tilbyr behandling for en rekke tilstander og problemer. Trykk deg inn på linkene under for å lese mer om hvordan behandlingen foregår for den enkelte problemstilling, samt litt om hvordan de ulike plagene kan arte seg.
Hvordan fungerer det?
Under hypnose er det tettere koblinger mellom den tenkende, bevisste delen av hjernen, og dypere hjerneregioner som styrer prosesser knyttet til kroppen vår. Resultatet er at kropp og sinn blir tettere sammenvevd, og vi kan påvirke kroppen direkte gjennom suggesjoner. Transetilstanden er også en svært effektiv læringstilstand, der du er avslappet, men fokusert og oppmerksom. Dette gjør at tilstanden er svært effektiv for å skape endring. Transe er faktisk en normaltilstand, som vi er inn og ut av mange ganger i løpet av en dag. Rett etter du har våknet, eller når du er oppslukt i en god bok, for eksempel. Eller når du glemmer tiden mens du scroller på mobilen. Klinisk hypnoseterapi kan hjelpe deg med å få et tettere forhold til din egen bevissthet, og dermed mer kontroll og trygghet i dine følelser, reaksjoner, og impulser.
Hvem kan få bruk for klinisk hypnoseterapi?
Klinisk hypnoseterapi har dokumentert effekt på mange ulike lidelser og utfordringer. Disse inkluderer blant annet:
Angst
Depresjon
Fobier
Traumer
Irritabel tarm
Kroniske smerter
Hypnose kan også hjelpe deg med:
Stressmestring
Prestasjonsfremming
Prokrastinering
Funker det på kroniske smerter?
Ja! Smerte er nemlig også en kognitiv prosess. Signaler som sendes fra kroppen der den er skadet tolkes i hjernen og oppleves som smerte. Noen ganger kan systemet henge seg opp, og mange sliter med smerter som ikke har noen forklaring. Gjennom hypnose kan vi hjelpe hjernen med å omtolke disse signalene slik at vi får mindre vondt, og over tid kan noen bli smertefrie.
Hvem bør ikke få klinisk hypnoseterapi?
Hypnoseterapi er ikke for alle. Noen responderer raskere og mer effektivt enn andre. I tillegg er det enkelte problemstillinger hypnose ikke bør brukes på. Disse inkluderer blant annet spiseforstyrrelser, identitetsproblemer, og emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse. Hvis du strever med noe av dette er det anbefalt å oppsøke psykolog i spesialisthelsetjenesten.
Interessert i klinisk hypnoseterapi?
Best